Relaties
Door: Alinda
Blijf op de hoogte en volg Rik en Alinda
25 November 2012 | Zuid-Afrika, Muizenberg
Hoe gaat het met jullie?
Weer even een nieuwe update! Vandaag is het alweer 3 maand geleden dat we getrouwd zijn! Tijd gaat erg snel. Nog bedankt voor alle kaartjes!
Afgelopen weer hadden we het onderwerp relaties, erg interessant. Een getrouwd koppel deed dit onderwerp. Het ging over hoe God denkt over relaties. Dat God het belangrijk vindt dat we relaties hebben. In het begin van genesis zien we al dat God zegt dat het niet goed is dat de mens alleen is. Verder is het niet vrijwillig om je naaste lief te hebben als jezelf maar ook een gebod. Verder gaat het in de bijbel veel over relaties, vijanden liefhebben.
Verder is het belangrijk om te beseffen dat we in de gelijkenis van God gemaakt zijn. Dit geld voor elk mens, ook de ongeboren baby's. (psalm 139: 13-17)
Verder hebben we een leuk weekend achter de rug. Zaterdag zijn we apart op stap geweest. Alinda is naar een vrouwenconferentie van Hillsong geweest. Rik is met de zuid Koreaan MJ naar Kaapstad geweest en heeft Koreaans gegeten. Vandaag zijn we samen naar de kerk geweest in de sloppenwijk waar we elke woensdag heengaan. Woensdag was erg speciaal. We zijn voor een jongen wezen bidden die erg ziek was, die net uit het ziekenhuis kwam. 2 meiden van onze groep hadden een droom dat deze jongen zou genezen en in God ging geloven. Hij was nog niet gelovig en gng niet naar de kerk. Deze zondag zijn we met hem naar de kerk gegaan en ging hij naar voren om Jezus in zijn leven te accepteren.
Verder zijn we erna in Masi(naam van de sloppenwijk) een lunch wezen eten. Lekker met onze handen maar erg lekker. Nu ook een aantal foto's van de sloppenwijk. Anders zien jullie alleen maar foto's van onze vrije tijd en krijgen jullie ook geen goede indruk!;) Normaal nemen we eigenlijk geen camera en spullen mee hierheen omdat dit confronterend kan zijn voor de mensen die in armoede leven. We willen hier geen toeristen zijn maar uit onze ''luxe positie'' stappen en wat voor deze mensen betekenen. Deze sloppenwijk is de laatste tijd erg veranderd. Veel jongeren komen hier tot geloof en stappen uit de criminaliteit.
In Thailand hebben we straks waarschijnlijk 50 uur per week ministerie. Dit is ook inclusief onze worship tijd. Verder zijn we dan 1 dag per week vrij. Dus hier nog maar even genieten van onze weekenden. Verder gaan we niet meer naar de Filipijnen.
25 November 2012 - 21:12
Pa En Ma Ten Hove:
Goed dat jullie zo inhoudelijk bezig zijn en dat jullie zien wat het geloof kan uitwerken.
Wij hadden gedacht dat in Nederland de tijd zo snel gaat,
dat wij de klok hebben en aan de andere kant van de wereld de mensen de tijd,
maar het is een goed teken dat bij jullie het ook zo snel gaat
(dus zijn jullie toch nog een beetje westers).
hartelijke groeten uit Oosterwolde
25 November 2012 - 22:40
Laurien:
"Vind ik leuk" ;) he zo leren jullie ons ook een beetje, bespaard me weer 3 maanden bijbelschool:) interessant om te lezen en een mooi moment lijkt me dat, van die genezing en dat die jongen mee naar de kerk ging! Succes toppers!
Liefs -
27 November 2012 - 14:24
Monique:
Hihi moet wel lachen om Laurien haar berichtje. Zo leren wij idd ook bij! ;)
Blijftt altijd weer bijzonder jullie stukjes te lezen, helemaal als ik lees van die zieke jongen die mee ging naar de kerk!
Veel succes nog ff! Nog 92 dagen dan zien we jullie alweer!!
Liefs Monique