Alweer 2 maand in Zuid Afika
Door: Alinda & Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik en Alinda
02 November 2012 | Zuid-Afrika, Muizenberg
Bedankt voor jullie reacties! Hoe gaat het met jullie? Bij jullie is de tempratuur al aan het dalen naar bijna 0 graden! Waarschijnlijk hebben jullie alweer winterjassen en laarzen aan. Toch wel raar hoor we leven ook al naar sinterklaas/kerst toe zonder bij de kachel te zitten en chocolademelk te dinken! Druk met werken/studie? Leuk dat we jullie ook af en toe kunnen skypen!
Raar idee, bij ons was het vandaag 33 graden. Toch is er in Muizenberg altijd wel veel wind waardoor het wat kouder lijkt. Het is al zeker dat we naar Thailand op outreach gaan! Dus dat wordt ook een warme kerst rond de 30 graden. Hier beginnen nu ook de supermarkten vol te liggen met kerstspullen en chocola.
We waren vorige week geld aan het pinnen. Ondertussen kwam er een opdringerige man naar ons toe samen met een vrouw die ons zogenaamd wilden helpen. Na gezegd te hebben dat we geen hulp hoefden bleven ze opgingen en bij ons staan. Dit stel heeft onze pinpas gepakt uit Riks handen en ze wilden dat we de pincode intoetsen. Dit hebben we natuurlijk niet ingetoetst maar het is wel balen dat ze onze pinpas hadden. 's Avonds zijn we naar het politiebureau geweest en de volgende dag hoorden we dat ze waren opgepakt. Ze probeerden namelijk hetzelfde bij een andere student die wij hadden gewaarschuwd en die heeft de security ingelicht. Later zag ze hetzelfde stel in de politieauto.
Verder hebben we deze week les gehad over vrijheid. Wat een vrijheid we hebben in Christus. We hebben gebeden wat er original design is van ons. Erg goed om te weten. (Jeremia 29:11) Verder is het ook belangrijk om met de Heilige Geest te leven. Galaten 5: 13-26 In dit hoofdstuk zie je wat de vruchten zijn van de geest en van het vlees. Dit is z'n belangrijke opdracht en tegelijk zo moeilijk. Voor ons om onze eigen wil neer te leggen en te vragen wat God van ons wil. Vaak falen we hierin. Toch bijzonder dat God ons genade wil schenken, en ons vrij heeft gekocht!
Deze week zijn we woensdag ook weer naar de sloppenwijk gegaan. Hier met de kinderen gezongen en gebeden. In 1 kleine kamer zitten 30 kinderen. Volgens mij zou dat in Nederland nooit goed gaan.
Verder zie je hier wel dat de jongens wat agressiever zijn. Dit komt denk ik ook door hun opvoeding. Verder zijn de kinderen erg open. Als je door de sloppenwijk loopt komen alle kinderen uit alle huizen op je afrennen en ze willen je knuffelen. Moedervlekken zijn ook heel intressant voor de kinderen hier.
Liefs en een goed weekend iedereen!
Rik en Alinda
04 November 2012 - 15:08
Ri Rorije:
Hoi Rik en Alinda,
Leuk om jullie verhaaltje weer te lezen.
Lijkt me wel heftig om in de sloppnwijk rond te lopen.
Dat die mensen zo weinig hebben en wij zoveel.
Wat een mooie foto,s van de Tafelberg.
Groejes en en kus ma.
05 November 2012 - 08:33
Monique:
Leuk om weer eens wat te lezen!
Wat een heerlijk weer dus bij julle! Ik zou jarloers worden haha
Lijkt me bijzonder en heftig in zo'n sloppenwijk! Wel gaaf dat jullie daar actief bezig zijn!
Heel veel succes nog!
Liefs Monique -
06 November 2012 - 21:25
Arina:
Hallo Rik en Alinda.
Man en vrouw,getrouwd, hoe is dat?
Wat mooi en interesante verhalen heb jullie.
Wat zullen jullie op deze manier groeien in je persoonlijk geloof.
Spannend om naar Thailand te gaan om daar een bijzondere opdracht te gaan vervullen.
Wees vooral jezelf en blijf vertrouwen op jullie Vader.
Gods zegen in jullie werk.
Liefs Arina -
11 November 2012 - 12:38
Rene Vlieger:
Hoi Rik en Alinda,
gaaf dat jullie naar Thailand gaan, precies wat jullie wilden toch? :)
30 graden met Kerst, ik word jaloers haha ;)
Wel een nare ervaring moet dat geweest zijn met dat stel, maar gelukkig vinden jullie kracht bij elkaar en bij God. Mooi om te lezen!
groeten René